Zelfstandigen zijn zelfredzaam

November 26, 2020

Zelfstandigheid op het werk

Veel mensen kiezen ervoor om als zelfstandige hun vak uit te voeren. De forse stijging van het aantal zelfstandigen zonder personeel komt met name door een drang naar zelfredzaamheid. Mensen zijn op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij ze niet (meer) voor een baas willen werken. Een uitdaging waarin ze flexibel zijn in werktijden en -locaties. Een uitdaging waarbij ze binnen hun expertise zelfstandig werken aan een opdracht, al dan niet samen met anderen. Door het inrichten van werk dat aan deze voorwaarden voldoen, ervaren zelfstandig professionals een grote mate van voldoening, waardoor het werk zeer goed wordt afgeleverd.

Groeien in ontwikkeling

Zelfstandig professionals werken met een bepaalde expertise. De groei hierin en het ‘in de markt blijven’ is eigen verantwoordelijkheid. Doe met regelmaat een cursus om ook aantrekkelijk te blijven voor opdrachtgevers en bemiddelaars.

Ook de investering in een netwerk, met een eventuele achtervang voor opdrachten, zien zelfstandig professionals als groeien in ontwikkeling. Zonder het netwerk is het vrijwel onmogelijk volledig zelfredzaam te zijn. Een netwerk geeft namelijk kans op het verkrijgen van opdrachten en samenwerking.

Financiële zelfredzaamheid

Zelfstandig professionals zijn ook financieel zelfredzaam. De financiën zijn op orde, er is zicht op de maandelijkse inkomsten en uitgaven. Zelfstandigen weten als geen ander welke voorwaarden ze willen aanvaarden in een nieuwe opdracht om financieel zelfredzaam te blijven. Is daar te weinig overzicht in financiën? Dan zoeken zelfstandigen een goede boekhouder.

Zelfstandigen besteden administratieve proces uit

Uit diverse onderzoeken blijkt dat zelfstandigen niet houden van werkzaamheden rond het administratieve proces. Het registreren van uren en het opstellen van facturen zijn voor veel zelfstandigen werkzaamheden waar ze zo min mogelijk tijd aan willen spenderen.

Ga voor eenvoud en gemak!

De software van SZISS is er om het administratieve proces zoveel mogelijk uit handen te nemen, zowel voor de zelfstandige als de bemiddelaar. Hoe werkt SZISS, een praktijkschets.

Van je bemiddelaar ontvang je het aanbod van werkzaamheden. Jij maakt vervolgens kenbaar de dienst te aanvaarden. Via smartphone, tablet of website registreer je eenvoudig de gewerkte uren voor een dienst. Vervolgens wordt de urenstaat automatisch opgesteld en goedgekeurd door de opdrachtgever. Een factuur wordt daarna automatisch gemaakt voor de uitbetaling van de uren. Ook onkosten kunnen makkelijk in de factuur worden opgenomen. De berekening van onregelmatigheidstoeslag (ORT) of WerkTijdenToeslag (WTT) wordt automatisch verwerkt, daar heb je als zelfstandige geen werk aan. Het enige wat je als zelfstandige moet doen is het registreren van gewerkte uren en het versturen van de urenstaat, maar ook dat gaat heel eenvoudig en kost vrijwel geen tijd.

Maatwerk mogelijk

Maatwerk is bij SZISS zeker mogelijk. Is het betreffende product of productonderdeel nog niet geïmplementeerd? Wil je graag dat het product nog makkelijker wordt in gebruik? Onze software engineers kunnen dat wellicht bouwen.

Daarnaast werkt SZISS samen met diverse partners. Ben je op zoek naar een boekhouder, websiteontwikkelaar of SZISS brengt je graag in contact met de juiste partijen. Laat het ons weten!

Meer weten?

Meer weten over SZISS, kijk op deze website of neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!