Karakter zelfstandigen

20 augustus 2020

Ondernemend en zelfstandig

Zelfstandigen zijn ondernemend. Dat betekent dat zij tot actie bereid zijn. Zelfstandigen blijven niet stil zitten als er iets moet gebeuren, maar gaan juist direct aan de slag. Zelfstandigen zijn, het woord zegt het al, zelfstandig. Ze voeren het werk goed uit, zonder ondersteuning of toezicht van anderen.

Karakter zelfstandigen

Daarnaast beschikken zelfstandigen veelal over de volgende karaktereigenschappen:

  • initiatiefrijk
  • verantwoordelijk
  • durf tonen
  • besluitvaardigheid
  • resultaatgericht
  • onafhankelijk
  • innovatief
  • oplossingsgericht

Passie voor het werk

Een zelfstandigen weet wat hij of zij wil, welk werk bij zijn of haar interesses en persoonlijkheid past. Omdat zelfstandigen daar zo bewust van zijn, werken ze met passie voor hun werk. Of dit nu het werken in de zorg, in het onderwijs of in de bouw is. Zelfstandigen werken met passie en nemen de nadelen/onzekerheden van het werk als zelfstandigen dan ook voor lief.

Niet alleen maar klagen

Zelfstandigen voeren zonder ondersteuning en toezicht van anderen hun werkzaamheden uit. Ze zijn gemotiveerd hun werk te doen en ook die werkzaamheden die erbij horen maar ze minder leuk vinden. Zelfstandigen klagen zelden, doen wat er moet worden gedaan. Zij doen hun werk met passie en hebben zelden negatieve gedachten over het werk. Dat komt het werk en de geleverde kwaliteit ten goede.

Zelfstandigen houden niet van administratieve proces

Uit diverse onderzoeken blijkt dat zelfstandigen niet houden van werkzaamheden rond het administratieve proces. Het registreren van uren, opstellen van facturen, marketing en het doen van de boekhouding zijn voor veel zelfstandigen werkzaamheden waar ze zo min mogelijk tijd aan willen spenderen.

Ga voor eenvoud en gemak!

De software van SZISS is er voor om het administratieve proces zoveel uit handen te nemen, zowel voor de zelfstandige als de bemiddelaar.

Van je bemiddelaar ontvang je het aanbod van werkzaamheden. Jij maakt vervolgens kenbaar de dienst te aanvaarden. Via smartphone, tablet of website registreer je eenvoudig de gewerkte uren voor een dienst. Vervolgens wordt de urenstaat automatisch opgesteld en goedgekeurd door de opdrachtgever. Een factuur wordt daarna automatisch gemaakt voor de uitbetaling van de uren. Ook onkosten kunnen makkelijk in de factuur worden opgenomen. De berekening van onregelmatigheidstoeslag (ORT) wordt automatisch verwerkt, daar heb je als zelfstandige geen werk aan. Het enige wat je als zelfstandige moet doen is het registreren van gewerkte uren en het versturen van de urenstaat, maar ook dat gaat heel eenvoudig en kost vrijwel geen tijd.

Maatwerk mogelijk

Heb je wensen rondom producten? Laat het ons weten! Maatwerk is bij SZISS zeker mogelijk. Is het betreffende product of productonderdeel nog niet geïmplementeerd? Wil je graag dat het product nog makkelijker wordt in gebruik? Onze software engineers kunnen dat wellicht bouwen.

Daarnaast werkt SZISS samen met diverse partners. Ben je op zoek naar een websiteontwikkelaar, tekstschrijver of boekhouder? SZISS brengt je graag in contact met de juiste partijen. Laat het ons weten!

Terug