Werken op een cohort afdeling

12 november 2020

Wat is een cohort afdeling?

Een cohort afdeling is een afdeling waar cliënten worden verpleegd die besmet zijn met hetzelfde micro-organisme. Zij worden verzorgd door personeel dat niet met cliënten in aanraking komt die niet zijn besmet. Personeel draagt beschermingsmiddelen om zichzelf en anderen te beschermen tegen besmetting.

Waar de term cohort afdeling eerst een algemeen begrip was en feitelijk alleen binnen ziekenhuizen of zorginstellingen werd gebruikt, is cohort nu volledig geassocieerd met COVID-19 oftewel Corona.

Werken op een cohort afdeling met COVID-19

Ieder probeert zich voor te stellen hoe het eraan toe gaat op cohort afdelingen, de zalen en afdelingen waar cliënten met het Coronavirus in isolatie worden verpleegd.

Al snel doemt het beeld op van liefdevolle en betrokken zorg door verplegend/verzorgend personeel dat rondloopt als 'maanmannetjes', met een mondneusmasker en spatbril op en handschoenen en beschermende kleding aan. Op een afdeling waar bezoek zeer beperkt of helemaal niet is toegestaan en waar cliënten liggen die erg ziek zijn.

Het verplegen en verzorgen van COVID-19 cliënten moet je maar kunnen. Het vergt een enorme motivatie om er maar te zijn voor de cliënten die op deze afdelingen worden opgenomen. Het zorgt ook voor onzekerheden bij het verplegend en verzorgend personeel. Wie zegt hen dat de genomen maatregelen en de verkregen beschermingsmiddelen voldoende zijn om een besmetting van henzelf te voorkomen? Toch zijn er veel mensen in de zorg die juist voor deze afdelingen inzetbaar zijn. Zij vinden het belangrijk om dag en nacht voor cliënten klaar te staan die erg ziek zijn door het Coronavirus. Ook zelfstandigen in de zorg bieden hun kennis en kunde aan om te werken op een cohort afdeling.

Op zoek naar geschikt personeel voor een cohort afdeling?

Ook voor extra of tijdelijk personeel op een cohort afdeling faciliteert SZISS de schakel tussen vraag en aanbod van personeel met de speciaal hiervoor ontwikkelde software van SZISS. De bemiddelaar ontvangt van een zorginstelling het verzoek voor inzet van extra of tijdelijk personeel voor de cohort afdeling, zodat er voldoende verplegende/verzorgde zorgprofessionals aanwezig zijn. Eenvoudig is af te lezen welke zelfstandig zorgprofessionals voor deze opdracht geschikt en beschikbaar zijn. Deze medewerkers krijgen de aangeboden dienst via een push-bericht in de App of via e-mail te zien.

Met één druk op de knop Ja, ik kan, maakt de zorgprofessional kenbaar de opdracht te aanvaarden en de medewerker kan aan de slag. Door het matchen van personeel met SZISS is er voldoende mankracht aanwezig op de cohort afdeling om de druk als gevolg van de Coronacrisis te verminderen.

Op deze manier krijgen cliënten de nodige zorg en kunnen zij liefdevolle en betrokken aandacht ontvangen. Beiden zijn hard nodig in deze moeilijke en onzekere tijden.

Expertise van SZISS

De software van SZISS beschikt over wat nodig is voor het matchen van (tijdelijk) personeel én eenvoud en gemak te ervaren. De producten van SZISS bestaan onder meer uit:

 • Matching
 • Personeelsplanning
 • Urenregistratie
 • Urenstaat
 • Facturatie
 • Onregelmatigheidstoeslagen
 • Commissie facturen
 • Self-billing
 • Opdrachtbeheer
 • Documentbeheer
 • Digitaal ondertekenen
 • Beschikbaarheid
 • Agendabeheer

SZISS ontzorgt

SZISS ontzorgt in het gehele administratieve proces. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk zodat je alle energie kan gebruiken voor cliënten op de cohort afdeling.

Overtuigd?!

Maak kennis met SZISS.

Terug