Werken als zelfstandige in het onderwijs

6 mei 2021

Als zelfstandige in het onderwijs werken wint aan populariteit. Als zelfstandig docent heb je meer vrijheden en minder verplichtingen dan in dienstverband. Je moet uiteraard ook extra zaken regelen die anders door de werkgever worden gedaan. SZISS biedt hierin uitkomst!

Zelfstandige in het onderwijs

Als freelance docent, oftewel zelfstandige in het onderwijs, werk je voor verschillende opdrachtgevers. Je werkt niet in dienstverband en bent zelfstandig ondernemer. Dit geeft vrijheden. Je kunt zelf bepalen bij welke onderwijsinstellingen je werkzaam bent en voor welke klassen/vakken je inzetbaar bent.

Populair

Als zelfstandige in het onderwijs werken wint aan populariteit. Op dit moment zijn ruim 2.400 freelance docenten ingeschreven in het Handelsregister. De laatste jaren neemt het aantal toe en de verwachting is dat deze trend gestaag doorzet.

Meerdere opdrachtgevers

Kenmerkend van het werk als zelfstandige in het onderwijs is dat je voor diverse onderwijsinstellingen werkt en je ook met regelmaat switcht van opdracht. Een andere opdracht is nodig als je huidige opdracht afloopt of jezelf toe bent aan een nieuwe klus. Geeft dit door aan de bemiddelaar. Hij gaat aan de slag met het zoeken naar de perfecte match voor een nieuwe opdracht. En dat kan heel eenvoudig met de software van SZISS.

Matchen van onderwijspersoneel

De bemiddelaar heeft duidelijk in beeld wat je wensen zijn en neemt dit op in de software. Vervolgens ontvangt de bemiddelaar van een onderwijsinstelling het verzoek voor inzet van een freelance docent. Hij kan direct zien of de vraag matcht met je wensen. Zo ja, dan krijg je de aangeboden opdracht via een push-bericht in de App of via e-mail te zien.

Jij bekijkt de opdracht. Voldoet dit aan je verwachtingen? Heb je zin om bij deze onderwijsinstelling aan de slag te gaan? Dan maak je met één druk op de knop Ja, ik kan! kenbaar de opdracht te aanvaarden. De opdracht verschijnt daarmee automatisch in je agenda én in het systeem van de bemiddelaar. Alle benodigde gegevens voor de start ontvang je en je kunt direct aan de slag!

Benut de voordelen

Met de software van SZISS is het heel eenvoudig een nieuwe opdracht te bemachtigen. Je houdt altijd en overal inzicht en overzicht in de lopende en de reeds afgeronde opdrachten.

Naast het matchen tussen onderwijsinstellingen en freelance docenten heeft SZISS vele andere tools om eenvoud en gemak te creëren voor jou als zelfstandige in het onderwijs. Benut de voordelen!

Overtuigd?!
Maak kennis met SZISS en ervaar het gemak! De eerste maand is gratis.

Terug