SZISS en self-billing

July 15, 2021

Elke zelfstandige en bemiddelaar wil zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan het administratieve proces én foutloos werken. Dat kan met SZISS!

Alle gewerkte uren

Of je nu als zelfstandige werkzaam bent in de zorg of in het onderwijs, je wilt zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan het administratieve proces. Bemiddelaars willen graag alleen correcte facturen. Belangrijk daarbij is dat alle gewerkte uren op de juiste wijze in rekening worden gebracht bij de opdrachtgever. Dat kan heel eenvoudig met self-billing.

Wat is self-billing?

Bij self-billing is het factuurproces net even anders. Normaal gesproken stuur je als zelfstandige zelf je facturen met gewerkte uren aan de opdrachtgever. Bij self-billing, ook wel reversed billing of reverse billing genoemd, wordt jouw factuur door de bemiddelaar aan de opdrachtgever gestuurd.

Goedgekeurde urenstaat

De basis voor self-billing is de goedgekeurde urenstaat van de zelfstandige. Alle gewerkte uren die zijn geregistreerd in de urenregistratie-tool, zijn namelijk opgenomen in een urenstaat. Deze urenstaat is voorgelegd aan de opdrachtgever en daarna goed- of afgekeurd. Alleen de reeds door de opdrachtgever goedgekeurde urenstaten worden gebruikt met self-billing.

Altijd correcte facturen

Door self-billing ontvangt de opdrachtgever enkel correcte facturen. Immers, de goedgekeurde urenstaat ligt hieraan ten grondslag. Bij self-billing stuurt de bemiddelaar weliswaar aan de opdrachtgever. Facturen worden wel uit naam van de zelfstandige gestuurd. Als zelfstandige ontvang je dan ook een kopie van de verstuurde factuur, zo blijf je altijd up-to-date. De bemiddelaar heeft hier ook voordelen bij, doordat hij tijdig en correct kan factureren. Geen gedoe, geen uitzoekwerk achteraf, maar eenvoudig, snel én correct.

Proef het gemak

SZISS staat bol van faciliteiten om het voor de zelfstandige en bemiddelaar zo makkelijk mogelijk te maken en om zo min mogelijk tijd kwijt te zijn aan het administratieve proces. Dat is de kracht van SZISS. Maak kennis met SZISS en proef het gemak. De eerste maand is gratis om optimaal kennis te maken met de voordelen van SZISS.