Self-billing behoort tot de mogelijkheden

30 juli 2020

Wat is self-billing

Self-billing is niets anders dan ‘het facturatieproces omdraaien’. Andere termen die je ook tegen komt voor dit proces zijn reversed billing of reverse billing.

Bij self-billing verstuurt de PNIL medewerker (flex, detacheer, zzp) geen factuur aan de opdrachtgever. De factuur wordt, uit naam van de medewerker, door de bemiddelaar aan de opdrachtgever gestuurd. De medewerker krijgt uiteraard wel een kopie van de verstuurde factuur.

Goedgekeurde urenstaat het uitgangspunt

Alle gewerkte uren die zijn geregistreerd met de urenregistratietool, worden automatisch opgenomen in een urenstaat. Deze staat wordt vervolgens goedgekeurd door de opdrachtgever. In de urenstaat kunnen onkosten ook makkelijk worden meegenomen.

Uitgangspunt voor de facturatie met self-billing is de reeds door de opdrachtgever goedgekeurde urenstaat van de medewerker en zijn of haar eventuele onkosten.

Altijd correcte facturen

Daar zit de kracht van SZISS. Door enkel de, reeds door de opdrachtgever, goedgekeurde urenstaten en onkostenoverzichten te koppelen aan de self-billing, verstuurt de bemiddelaar altijd de juiste facturen. De software van SZISS berekent ook of gewerkte uren in aanmerking komen voor onregelmatigheidstoeslag (ORT). Is dit het geval, dan wordt de toeslag automatisch in de factuur opgenomen. Ook wordt rekening gehouden met de juiste BTW-heffing.

Overtuigd?!

Maak kennis met SZISS en proef het gemak. De eerste maand is gratis om optimaal kennis te maken met de voordelen van SZISS.

Terug