Pluk de dag, pluk het geluk

16 juli 2020

Geluksmomentjes ervaren

Om gelukkig te zijn, te blijven en dit ook uit te stalen is het goed geluksmomentjes te ervaren. Dat hoeft echter niet zo moeilijk te zijn. De beste geluksmomentjes gebeuren gewoon. Deze hoef je niet te plannen, ze overkomen je gewoon. Pluk de dag zoals deze is en pluk het geluk zoals het voorbij komt. Wees je bewust van de geluksmomentjes, zowel in je privésituatie als op het werk.

1. Een blij gevoel

Voel je een glimlach opkomen of een blij gevoel vanbinnen? Wees hier bewust van, dit is een geluksmomentje. Dat kan van alles zijn bijvoorbeeld een uitspraak van je kind, dieren in de natuur, een compliment van je leidinggevende, het zonnetje dat schijnt, een onverwachte knipoog van je partner.

2. Deel je geluk

Een geluksmomentje hoeft niet alleen voor jezelf te zijn. Het is zelfs beter het geluk met een ander te delen. Vertel de ander over de gebeurtenis of maak een ander er deel van. Hierdoor ervaar je het geluk intensiever.

3. Verwen jezelf

De meeste geluksmomentjes draaien om het verwennende element. Je doet iets extra's voor jezelf of zoekt wat ontspanning. Of je verwent een ander met een presentje of een compliment. De reactie van de ander geeft voor jezelf weer het verwennende element.

4. Kies werk dat bij je past

Geluksmomentjes op het werk ervaren kan alleen als je werk doet dat bij je past. Werk dat je leuk vindt, inspireert en creëert geluk.

Geluksmomentjes in de zorg

Werkzaam zijn in de zorg betekent ook dat je regelmatig moeilijke en aangrijpende momenten mee maakt. Bijvoorbeeld wanhoop bij een diagnose, een oudere dat valt, een behandeling dat niet aanslaat, een dementeerde bewoner die telkens meer zorg nodig heeft of het overlijden van een patiënt. Tegelijkertijd zijn er iedere dag ook geluksmomentjes te vinden die je dag weer helemaal goed kunnen maken. Zoek juist naar deze geluksmomentjes op het moment je werk zwaar valt. Deel ze met collega's en geef jezelf na de dienst voldoende ontspanning.

Ontdek werk dat bij je past met de software van SZiSS

SZISS faciliteert de schakel tussen vraag en aanbod van personeel met de speciaal hiervoor ontwikkelde software van SZISS. De bemiddelaar ontvangt van een organisatie het verzoek voor inzet van extra of tijdelijk personeel. Eenvoudig is af te lezen welke medewerkers voor deze opdracht geschikt en beschikbaar zijn. Ben jij dat? Dan krijg je de aangeboden dienst via een push-bericht in de app of via e-mail te zien.

Met één druk op de knop Ja, ik kan, maak je kenbaar de opdracht te aanvaarden en je kunt aan de slag. Je wordt alleen gekoppeld aan een opdracht op het moment deze opdracht ook bij je past en aansluit op je wensen en werkervaring. En zo heb je een opdracht waar je geluk uit kunt plukken.

Expertise van SZISS

De software van SZISS beschikt over wat nodig is voor het matchen van (tijdelijk) personeel én eenvoud en gemak te ervaren. De producten van SZISS bestaan onder meer uit:

 • Matching
 • Personeelsplanning
 • Urenregistratie
 • Urenstaat
 • Facturatie
 • Onregelmatigheidstoeslagen
 • Commissie facturen
 • Self-billing
 • Opdrachtbeheer
 • Documentbeheer
 • Beschikbaarheid
 • Agendabeheer

Maatwerk mogelijk

Heb je wensen rondom producten? Laat het ons weten! Maatwerk is bij SZISS zeker mogelijk. Is het betreffende product of productonderdeel nog niet geïmplementeerd? Dan kunnen onze software engineers dat wellicht bouwen.

Daarnaast werkt SZISS samen met diverse partners. Ben je op zoek naar een websiteontwikkelaar, tekstschrijver of boekhouder? SZISS brengt je graag in contact met de juiste partijen. Laat het ons weten!

Terug