Zie het 'nadeel' van ZZP'er zijn juist positief

28 januari 2021

Werken als zelfstandige is populair. Zowel bij jonge mensen die net de arbeidsmarkt betreden als bij 40-plussers die voorheen in loondienst werkten. Wie de stap wil zetten om als zelfstandige zonder personeel (verder) te werken, leest naast voordelen ook nadelen van het ondernemerschap. Zie het nadeel van ZZP'er zijn juist positief met de software van SZISS.

Oorzaken populariteit zelfstandigen zonder personeel

De populariteit van het werken als zelfstandige zonder personeel heeft verschillende oorzaken. De meest genoemde oorzaken zijn:

  • Je zoekt een nieuwe uitdaging.
  • Je wilt zelf bepalen hoeveel en wanneer je werkt.
  • Je wilt niet (meer) voor een baas werken.
  • Je wilt altijd al als zelfstandige werken.
  • Je oefent een beroep uit dat met name door ZZP'ers wordt uitgevoerd.

Zie het 'nadeel' van ZZP'er zijn juist positief

Wie de stap wil zetten om als zelfstandige zonder personeel (verder) te werken, leest naast voordelen ook nadelen van het ondernemerschap. Genoemd wordt vooral:

  1. Het regelen van werk, onzekerheid van werkbehoud.
  2. Het registeren van uren.
  3. Het versturen van facturen.
  4. Het opbouwen van je pensioen.

Zijn dit ook echt nadelen? Nee, hoor zeker niet! Voor deze 'nadelen' zijn oplossingen om het jouw als zelfstandige zo makkelijk mogelijk te maken.

Ontdek SZISS!

Ontdek wat SZISS voor je als zelfstandige kan betekenen en de eerste drie genoemde nadelen zijn direct goed belegd, zodat er van een nadeel geen sprake is.

1. Het regelen van werk, onzekerheid van werkbehoud

De software van SZISS faciliteert de schakel tussen vraag en aanbod van personeel. Zodat jij als zelfstandige makkelijk aan werk komt en het werk bij jou en je competenties past.

Een bemiddelaar ontvangt van een organisatie het verzoek voor inzet personeel. In de App of via de website is af te lezen welke zelfstandigen voor deze opdracht geschikt en beschikbaar zijn. Deze medewerkers krijgen de aangeboden dienst via een push-bericht in de App of via e-mail te zien.

Met één druk op de knop 'Ja, ik kan', laat je weten de opdracht te aanvaarden. De opdracht verschijnt daarmee automatisch in je agenda én in het systeem van de bemiddelaar.

Ben je niet beschikbaar of wens je iets anders te doen? Dan komt er spoedig iets voorbij wat wel matcht bij jou en waarmee je een opdracht kunt aanvaarden.

2. Het registeren van uren.

Het registreren en verwerken van uren, is eenvoudig en snel met SZISS.

Bij het openen van de App of website staat de desbetreffende dag al voor je ingevuld. Doe je de tijdregistratie achteraf, dan kun je de datum eenvoudig wijzigen. Ook het project van je vorige tijdregistratie is al zichtbaar. Werk je in een ander project, dan klik je op de juiste projectnaam. Nadat de begintijd is ingevuld, verschijnt de eindtijd in beeld. Ook hier kun je heel eenvoudig in wijzigen. Het is tevens mogelijk pauze te registreren en een omschrijving toe te voegen aan de urenregistratie. In een paar seconden is de urenregistratie een feit!

3. Het versturen van facturen

Facturatie verloopt met de software van SZISS geheel automatisch. Fouten behoren tot het verleden doordat alleen, door de opdrachtgever, goedgekeurde urenstaten en onkostenoverzichten worden gekoppeld aan facturen. En dat bespaart veel tijd en energie. Uiteraard blijft het handmatig aanmaken van facturen ook altijd mogelijk.

Wil je ook eenvoud en gemak ervaren met de rest van je administratie? Weet dan dat SZISS momenteel een boekhoudprogramma ontwikkeld speciaal gericht op de zelfstandige zonder personeel. Ook kan SZISS je advies geven over een goede boekhouder.

4. Het opbouwen van je pensioen

Het opbouwen van je pensioen moet je zelf doen. Doe dat ook om problemen bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd te voorkomen. Het opbouwen van je pensioen is in feite eenmalig uitzoekwerk hoe je pensioen wilt opbouwen. Eenmaal de keuze gemaakt, voeg dan automatisch maandelijks, per kwartaal of per jaar saldo toe aan je pensioenrekening. Zorg ervoor dat een en ander automatisch verloopt, zodat je hier verder geen omkijken meer naar hebt.

Maak kennis met de software van SZISS

Overtuigd over de kracht van SZISS? Zorg jij ervoor dat met SZISS het regelen van werk, het registreren van uren en het versturen van facturen eenvoudig en gemakkelijk gaat? Maak vrijblijvend kennis met SZISS om te kijken of jij kunt profiteren van onze dienstverlening.

Terug