Foutloos en snel commissie berekenen, het kan echt!

25 februari 2021

Als bemiddelaar breng je commissie in rekening voor de dienstverlening. Het berekenen van deze commissie is doorgaans niet eenvoudig, maar dit kán wel foutloos en snel...

Inzet bemiddelaar van personeel

De werkzaamheden als bemiddelaar van personeel bestaan hoofdzakelijk uit het samenbrengen van geschikt personeel in die organisaties waar extra of tijdelijke inzet nodig is.

Hierin waarborg je continuïteit voor zowel de opdrachtgever als de zelfstandige. Immers het is belangrijk dat de opdrachtgever op de inzet van geschikt personeel kan rekenen, zolang er in de organisatie behoefte is aan (extra) mankrachten. Ook de zelfstandige wenst een zekere mate van continuïteit van aangeboden opdrachten, zodat hij of zij weer een nieuwe klus kan aannemen als de huidige opdracht afloopt.

Voor deze dienstverlening breng je commissie in rekening bij de opdrachtgever. Het berekenen van de commissie is doorgaans niet eenvoudig, maar kan foutloos en snel met de software van SZISS.

Wat is commissie?

Commissie, oftewel provisie, is de beloning die je als bemiddelaar krijgt voor de verleende diensten. Deze commissie wordt berekend als percentage van de gewerkte uren of als een vast bedrag per gewerkt uur. Voor de Belastingdienst geeft hierbij de doorslag dat je bemiddelt tussen 2 partijen die uiteindelijk met elkaar de overeenkomst sluiten. Over de commissie bereken je ook BTW.

Bereken foutloos en snel commissie

Om foutloos en snel commissie te berekenen met de software van SZISS, stel je vooraf de voorwaarden in voor de commissieberekening. Geef aan of de commissie per gewerkt uur of als percentage daarvan moet worden berekend en hoe hoog de commissie dan is.

Zodra de zelfstandige een factuur stuurt aan de opdrachtgever, wordt automatisch de commissie berekend en in een commissie factuur opgesteld. Voor deze commissieberekening maakt SZISS gebruik van de gegevens uit de factuur van de zelfstandige aan de opdrachtgever én de ingevulde basisgegevens over de commissie.

Met dit uitgangspunt is de commissieberekening aan de opdrachtgever altijd juist. Immers er wordt uitgegaan van de gewerkte uren én de geldende voorwaarden. Foutloos commissie berekenen is hiermee een feit. Bovendien gaat alles automatisch na invoering van de basisgegevens en dus is een correcte commissie facturering zo geregeld!

Overtuigd?!

Maak kennis met SZISS! Kijk op deze website voor meer informatie. De eerste maand is gratis om te kijken of jij kunt profiteren van onze dienstverlening.

Terug