Commissie factureren kan heel eenvoudig

9 juli 2020

Diensten bemiddelaar

Als bemiddelaar zorg je er voor dat geschikt en beschikbaar personeel wordt ingezet in die organisaties die extra of tijdelijke inzet nodig hebben. Voor deze dienstverlening breng je provisie in rekening bij de opdrachtgevers, oftewel commissie. Tenslotte heb je voor hen het juiste personeel gevonden.

Bemiddeling tussen twee partijen die overeenkomst sluiten

Je bemiddelt tussen twee partijen die uiteindelijk met elkaar een overeenkomst sluiten, namelijk de opdrachtgever die extra of tijdelijk personeel nodig heeft en de PNIL medewerker (zzp, flex, detacheer) die inzetbaar is. De werkzaamheden van jou als bemiddelaar gelden als dienst voor de Belastingdienst. Voor deze dienstverlening breng je een commissie in rekening aan de opdrachtgever door middel van commissie facturen. Over deze commissie bereken je ook BTW.

Juiste commissie facturen met SZISS

Vooraf aan commissie factureren ´┐╝stel je de voorwaarden in voor de provisie. Daarbij is commissie per gewerkt uur of een percentage daarvan mogelijk. Zodra de PNIL medewerker een factuur stuurt aan de opdrachtgever, wordt automatisch een commissie factuur opgesteld. Voor de berekening van de commissie maakt SZISS gebruik van de gegevens uit de factuur van de medewerker aan de opdrachtgever en de ingevulde informatie over de commissie.

Door dit uitgangspunt is de commissie factuur aan de opdrachtgever voor de bemiddeling altijd juist!

Ga voor eenvoud en gemak!

Commissie factureren is door SZISS een fluitje van een cent. SZISS automatiseert en standaardiseert het administratieve proces. Benieuwd welke mogelijkheden SZISS nog meer biedt voor het faciliteren van vraag en aanbod van personeel? Neem een kijkje op onze website en maak vrijblijvend kennis.

Terug