Wees vindbaar en toon je BIG-nummer

7 januari 2021

Per 1 januari 2021 is het voor een BIG-geregistreerde zorgverlener verplicht actief vindbaar te zijn en je BIG-nummer te tonen. Op deze manier kunnen cliënten makkelijker controleren of je staat ingeschreven in het BIG-register.

Het BIG-register

Het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) is een register voor de individuele beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Alleen de zorgverleners die in het BIG-register staan, mogen wettelijk de beschermde beroepstitel voeren en de bij het beroep horende voorbehouden handelingen zelfstandig uitvoeren. Het BIG-register toont deze zorgverleners en is volledig openbaar en online te raadplegen.

Een registratie in het BIG-register levert voor de zorgverlener een BIG-nummer op waarmee de zorgverlener met zijn/haar beroepstitel in het BIG-register is opgenomen.

Het nut van www.BIGregister.nl

Cliënten kunnen op www.BIGregister.nl opzoeken of je in het BIG-register staat ingeschreven.

De website leent zich ook om je als zorgverlener te registreren. Heb je eenmaal een BIG-registratie? Dan ben je verplicht je elke 5 jaar te herregristeren. Ook dit doe je op www. bigregister.nl. Het register verzorgt daarnaast de erkenning van buitenlandse diploma’s.

Wat is er veranderd per 1 januari 2021?

Per 1 januari 2021 ben je als BIG-geregistreerde zorgverlener verplicht vindbaar te zijn en je BIG-nummer actief te tonen. Waarom? Voor cliënten moet het makkelijker worden om te controleren of je in het BIG-register staat ingeschreven. Zij moeten je BIG-nummer eenvoudig kunnen vinden en daarom ben je verplicht deze ook actief te tonen.

Waar toon je het BIG-nummer?

Om vindbaar te zijn en je BIG-nummer actief bekend te maken, toon je het nummer op alle plekken waar je beroepsmatig je naam en beroep bekend maakt. Plekken om je BIG-nummer bekend te maken zijn in ieder geval:

  • Je eigen websites waar je je naam en beroep vermeldt.
  • Op de website van je bemiddelaar of opdrachtgever.
  • Onder je e-mailhandtekening van de e-mails die je beroepsmatig verstuurd.

Expertise van SZISS

SZISS beschikt over wat nodig is voor het matchen van (tijdelijk) personeel én eenvoud en gemak te ervaren. De software van SZISS is er voor om het administratieve proces zoveel uit handen te nemen, zowel voor de zelfstandige als de bemiddelaar.

SZISS kent de sectoren waarin haar klanten werkzaam zijn. Vanzelfsprekend is SZISS dan ook op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de zorgbranche en de onderwijssector, zoals het BIG-register voor zorgverleners.

Klant centraal

Heb je wensen rondom de dienstverlening van SZISS? Laat het ons weten! Is het betreffende product of productonderdeel nog niet geïmplementeerd? Dan kunnen onze software engineers dat wellicht bouwen.

Probeer nu!

Probeer nu de software van SZISS en ontvang de eerste maand gratis om te kijken of jij kunt profiteren van onze dienstverlening.

Terug