Onregelmatigheidstoeslagen

Onregelmatigheidstoeslagen

Als bemiddelaar kun je de onregelmatigheidstoeslag (ORT) van PNIL medewerkers (flex, detacheer, zzp) zelf berekenen, maar dat valt nog niet mee. De onregelmatigheidstoeslag is namelijk niet in elke onregelmatige dienst hetzelfde. De vaste percentuele ophoging van het uurtarief is namelijk afhankelijk van het tijdstip van de onregelmatige dienst. Daarnaast kent elke sector verschillen in de berekening van de onregelmatigheidstoeslagen.

Bemiddelaars ervaren het zelf berekenen van onregelmatigheidstoeslag als zeer tijdrovend. Zeker als zij bemiddelen binnen verschillende sectoren. De software van SZISS berekent de onregelmatigheidstoeslag automatisch.

Eenmalig voert de bemiddelaar de vaste percentuele ophogingen in het systeem van die sectoren waarin wordt bemiddeld. Opdrachten worden na akkoord van de medewerker gekoppeld aan de juiste sector.

Zodra de medewerker zijn of haar uren registreert via de tijdregistratie, berekent de software of deze uren onregelmatige uren zijn of niet en wordt de ORT automatisch opgenomen in de factuur die de medewerker stuurt.